Wintercheck

voorkomen pech in winter

Winterpech Top 10

Het winterseizoen is aangebroken. Wordt het een kwakkelwinter of krijgen we sneeuw, ijs en gladheid. Wat het ook wordt, u doet er verstandig aan om uw auto een Vakgarage Wintercheck te laten ondergaan. A.g.v. de kou heeft de auto het in de winter extra zwaar. In de praktijk staan er gedurende de winterperiode 3x zoveel auto 's stil. De Kampioen van de ANWB heeft een top 10 van pechgevallen samengesteld op basis van de gegevens van de vorige winter.

Pechgeval:

1. Accu kapot

2. Lekke band

3. Defecte Dynamo

4. Elektrische storingen

5. Deur op slot

6. Problemen met startmotor

7. Motor verzopen

8. Kabels en leidingen

9. Verkeerde brandstof

10. Problemen met schakelaars

Wilt u een aantal van deze problemen voorkomen, maak dan een afspraak bij Vakgarage van Nieuwenhoven voor de Wintercheck. Voor de kosten hoeft u het niet te laten. Er is al een Wintercheck van Eu. 9,95.

Klik op onderstaande link voor meer informatie:

Wintercheck

Natuurlijk kunt u een aantal problemen zelf voorkomen:

Sloten bevroren:

Bent u thuis gebruik dan slotontdooier of houdt een zakje warm water tegen het slot. Bent u niet thuis kunt u proberen om met het lichaam ongeveer 5 minuten tegen het slot te gaan staan.

Portier dichtgevroren:

De deur nog meer dicht duwen. Dan breekt waarschijnlijk het ijs tussen de rubbers en kunt u de deur openen. Of gebruik een föhn.

Bevroren ramen:

Gebruik ruitontdooier of een ijskrabber. Gebruik nooit een föhn om ruiten te ontdooien, die kunnen knappen.

Bevroren handrem:

Laat de motor 15 minuten draaien met de kachel uit. Hierdoor warmt de motor zelf sneller op en ontdooit hij de handrem.

Ruitensproeiers werken niet:

Leg een zakje warm water op de sproeierkopjes. Als deze ontdooit zijn, controleer de sproeiervulling. Waarschijnlijk zit er nog de zomervulling in en is deze ook bevroren. Schenk er warm water bij en als de vloeistof ontdooit is vervangen door winterharde vloeistof.

Vermijd korte ritjes:

Deze vergen enorm veel van de accu waardoor de accu eerder leeg gaat. Ook vervuilt de olie enorm en loopt de auto bijna continu in de opwarmfase. Hierdoor start de auto steeds slechter.

Auto start niet:

Meestal wordt dit in de winter veroorzaakt door een slechte accu. Beste is om voor de winter de accu preventief te laten testen tijdens de wintercheck. Met een starthulp of startkabels kun je de auto opstarten. Maar let op! Ondeskundig handelen kan bij moderne auto 's schade aan de elektronica veroorzaken.

Voor het complete assortiment winterproducten zoals ruitensproeiervloeistof, slotontdooier, onderhoudsmiddelen voor de deurrubbers, ijskrabbers, condens doeken, accu 's, etc. kunt u terecht bij Vakgarage van Nieuwenhoven.

Vakgarage Pechhulp

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kan het toch gebeuren dat u met pech stil komt te staan. Denk maar eens aan een lekke band, afgebroken sleutel of lege tank. Voor deze situaties hebben wij de Vakgarage Pechhulp. U heeft hierbij 7 dagen in de week, 24 uur per dag recht op hulp. En belangrijk is dat u niet teveel betaald. In combinatie met jaarlijks onderhoud bij Vakgarage heeft u al een dekking vanaf Eu. 49,95. Dit is incl. dekking in woonplaats, Nederland en Europa. Zelfs de aanhanger is meeverzekerd. Informeer bij Vakgarage van Nieuwenhoven naar de mogelijkheden.

 

Vakgarage van nieuwenhoven oftewel autobedrijf van nieuwenhoven is werkzaam in de regio weert, nederweert, ospel, someren, leveroy, stramproy en specialist in het voorkomen van pech in de winter. Denk hierbij aan problemen met de accu, bevroren sloten, deuren, ruitensproeiers, startproblemen, elektrische storingen, motorstoringen, winterbanden, etc. Voor de zekerheid kunt u bovendien een pechhulp afsluiten voor pech onderweg. staat u met pech bijvoorbeeld in weert, nederweert, ospel, someren of stramproy dan wordt u 24 uur per dag 7 dagen in de week geholpen. Ook voor kwalitatief hoogwaardige slotontdooier, rubberstick, ruitenspray en ijskrabbers bent u bij van nieuwenhoven aan het juiste adres. vooral nu kwik fit is verdwenen.