:: Airco-service

Uw Airco Specialist

De airco-installatie van uw auto is helaas niet onderhoudsvrij. Het systeem verliest jaarlijks tot 10% aan koudemiddel. Wanneer de airco beschikt over te weinig koudemiddel ontstaat er slijtage. Een reparatie kan zomaar oplopen tot meer dan 500 euro. Bovendien veroorzaakt een matig of slecht werkende airco een veel hoger brandstofverbruik.

Een goed werkende airco betekent niet alleen comfortabel autorijden maar draagt ook bij aan de verkeersveiligheid. Concentratie en reactiesnelheid van bestuurders zijn sterk afhankelijk van de omstandigheden in de auto. Uit onderzoek blijkt dat "frisse bestuurders" alerter reageren en tot 30 procent minder vaak betrokken zijn bij auto-ongelukken. Bovendien bepaalt uw airco en het interieurfilter de kwaliteit van de lucht die u inademt. Wist u dat de luchtkwaliteit in de auto soms wel 6 keer meer verontreinigd is dan de buitenlucht?

Autobedrijf van Nieuwenhoven zorgt er voor dat uw airco in optimale conditie blijft. Dit voorkomt dure reparaties en nare luchtjes die brandende ogen of geďrriteerde luchtwegen en hooikoorts veroorzaken. Van Nieuwenhoven beschikt over een speciaal controle- en onderhoudsprogramma voor aircosystemen, uitgevoerd door onze airco-specialisten.

Tips voor het gebruik van uw Airco:

- Parkeer uw auto in de zomer, indien mogelijk, in de schaduw

- Is de auto erg warm, zet dan voor vertrek eerst de deuren open of rijd even kort met de ramen open. Hierdoor wordt de grootste warmte snel uit de auto afgevoerd en uw airco niet onnodig zwaar belast.

- Zet de airco minimaal eens per week 10 minuten aan. Dit voorkomt lekkages door uitdroging van pakkingen en afdichtingen en zorgt ervoor dat uw airco optimaal blijft werken.

- Stel de temperatuur max. 5 graden onder de buitentemperatuur in, het temperatuurverschil tussen binnen en buiten wordt anders te groot.

- Schakel de airco 5 min. voor aankomst uit. Dit voorkomt condensvorming in de installatie en daarmee de kans op schimmel en dus onaangename geuren.

- Laat uw airco 1 keer per jaar controleren.