:: Financiering

De aanschaf van een auto is vaak een behoorlijke investering. Niet iedereen is in staat om een spaarpotje op te bouwen voor een dergelijke aanschaf. Maar ook wanneer het spaargeld wel aanwezig is, kan het zijn dat u dit bedrag voor andere doeleinden achter de hand wenst te houden. In dat geval kan het interessant zijn om te kiezen voor gespreide betaling.


Hoe werkt het?

Huurkoop (gespreide betaling) is de meest voorkomende manier om een auto te financieren. U leent het aankoopbedrag voor uw auto, of een deel daarvan. Dat betaalt u in vaste maandelijkse termijnen terug, vermeerderd met een rentepercentage die tijdens de hele looptijd gelijk blijft. U leent nooit meer dan de waarde van de auto.

Aantrekkelijk rentetarief

Natuurlijk kunt u een financiering ook afsluiten via uw bank of tussenpersoon. Deze aanbieders werken doorgaans met een hoog rentetarief, waardoor u uiteindelijk meer betaalt voor uw auto. Autobedrijf van Nieuwenhoven vraagt de financiering voor u aan via Bovemij Finance. U wordt dan teruggebeld om uw aanvraag door te nemen. Sluit u de financiering af in combinatie met de Bovag Autoverzekering, dan profiteert u van een nog gunstiger rentetarief. Dat scheelt al snel enkele honderden euro’s!

Wanneer uw auto wordt gestolen of total loss raakt, kan het zijn dat er een restschuld ontstaat. Dit probleem doet zich voor wanneer de dagwaarde van uw auto lager is dan het nog af te betalen bedrag op dat moment. Indien u een Bovag Autoverzekering Volledig Casco Comfort sluit en de financiering volledig binnen de looptijd aflost, weet u zeker dat u niet met een restschuld blijft zitten. Een geruststellende gedachte.